بيمارستان آموزشي و درمانی امام (ره) ساري
۱۳۹۵ دوشنبه ۹ اسفند
br ENGLISH
در مرکز آ موزشی و درمانی امام خمینی (ره) ساری صورت گرفت 1391/08/21
در مرکز آ موزشی و درمانی امام خمینی (ره) ساری صورت گرفت

در مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) ساری صورت گرفت:

جشن روز جهانی دیابت در بیمارستان امام خمینی(ره) ساری برگزار شد

به مناسبت فرا رسیدن چهاردهم نوامبر  23 آبان ماه، روز جهانی دیابت ، مراسمی با حضوربیماران دیابتی و جمعی از متخصصان غدد در مرکز آموزش درمانی امام خمینی(ره) ساری برگزار شد.

در این مراسم، مشاور تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام خمینی(ره) ساری در سخنانی با بیان اینکه تمامی مواد غذایی در بدن تبدیل به قند می شود، گفت: به همین دلیل نوع، مقدار و زمان غذا  در بیماران دیابتی از اهمیت فراوانی برخوردار است.

سمیه صمدی بر آموزش هرم گروه مواد غذایی برای بیماران دیابتی تاکید و تصریح کرد: مهمترین عامل افزایش قند خون کربوهیدراتها هستند لذا باید مصرف آن را محدود کنیم.

وی با بیان اینکه مصرف برخی میوه ها مانند خرما- انجیر- انگور- خربزه و موز دارای قند فراوانی هستند، افزود: بیماران دیابتی از خوردن این میوه ها پرهیز نمایند.

این مشاور تغذیه با اشاره به اینکه با مصرف میوه می توان انرژی ، ویتامین، مواد معدنی و فیبر را به بدن رساند، اظهار داشت: افراد سعی کنند به جای مصرف آب میوه، خود میوه را با پوست میل نمایند تا فیبر لازم به بدن برسد.

صمدی ضمن تاید بر مصرف روزانه انواع میوه گفت: هریک از میوه ها به اندازه 5 قاشق برنج خاصیت غذایی دارند.

وی به بیماران دیابتی توصیه کرد مصرف روزانه یک عدد سیب کوچک و کیوی- 2 عدد آلو- یک عدد پرتغال متوسط و نارنگی و شلیل کوچک و نیز هلو و زردآلو را در برنامه غذایی خود جای دهند.

این مشاور تغذیه با بیان اینکه مصرف سبزیجات باعث رساندن ویتامینها و مواد معدنی و فیبر به بدن می شود، اظهار داشت: سعی کنید هر روز سبزی به صورت خام و یا پخته مصرف نمایید.

صمدی ضمن اشاره به میزان و نوع مواد غذایی در بیماران دیابتی ادامه داد: بیماران دیابتی 30 گرم گوشت یا مرغ یا ماهی پخته - یک عدد تخم مرغ- به اندازه یک قوطی کبریت پنیر و یک دوم لیوان سویا مصرف کنند.

وی با تاکید بر اینکه قبل از پختن مرغ، پوست آن باید جدا شود، گفت: این بیماران از خوردن انواع فراوردهای سوسیس- کالباس- همبرگرد و نیز سایر مواد غذایی که دارای چربی فراوانی هستند مانند انواع سس پرهیز نمایند.

این مشاور بر مصرف شیر و لبنیات تاکید کرد و اظهار داشت: مصرف شیر و سایر لبنیات سبب تولید انرژی ، دریافت کلسیم و سایر ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن می شود از این رو برای سلامت بیماران دیابتی مفید است.

صمدی در پایان سخنانش در خطاب به بیماران دیابتی خاطرنشان ساخت: این افراد سعی کنند روزانه از تمام گروههای مواد غذایی به مقدار لازم استفاده نمایند.

ری پزشکان متخصص داخلی، روانپزشک، پرستار مرکز و مشاور تغذیه به بیماران انتقال داده می شود.

دکتر کاشی با بیان اینکه در این مرکز، تمامی بیماران، سالانه برای  مشاوره قلب، چشم، روانپزشکی به پزشکان مربوط

 ه برای بررسی دقیق تر عوارض دیابت معرفی می شودن، افزود: تمامی این گزارشها به همراه گزارش معاینات پا، اندازه گیری فشار خون، توزین بیمار و ثبت آزمایش بیماران که توسط پرستار مرکز به صورت دوره ای انجام و در پرونده بیمار ثبت می شود.

وی، آموزش تزریق انسولین و کار با دستگاه گلوکومتر به بیماران را از دیگر اقدامات درمانگاه دیابت در مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) ساری عنوان کرد. گفتنی است 23 آ بان روز جهانی دیابت معر فی شده است .

 

 

تعداد بازدید: 118
امتیازدهی
میانگین امتیازها:1 تعداد کل امتیازها:1
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
ساری ، میدان امام (ره) سه راه جویبار ، ابتدای بزرگراه ولی عصر (عج) ، دانشگاه علوم پزشکی مازندران | Copyright © 2015 Mazums.ac.ir . All rights reserved
Powered by DorsaPortal